Eυρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο «euroMath 2024»

Eυρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο «euroMath 2024»

Έξι μαθητές και μαθήτριες της Α’ Λυκείου συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στα Μαθηματικά «euroMath 2024», που διεξήχθη στη Ρώμη της Ιταλίας από τις 12 έως τις 17 Μαρτίου 2024.

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, τα παιδιά παρουσίασαν ομιλίες και αφίσες. Συγκεκριμένα, η ομάδα των κοριτσιών, στην οποία συμμετείχαν οι Αλεξία Αργύρη (Α5), Δανάη Βαλτάρα (Α3) και Λυδία Κράτσα (Α4), παρουσίασε ομιλία με τίτλο «Fractals: Man-made or Natural?», ενώ η αφίσα τους με τίτλο «Fractal Archipelago» απέσπασε το 1ο βραβείο του Mathematics Poster Design Competition. Η ομάδα των αγοριών, την οποία αποτέλεσαν οι Γιάννης Λογοθέτης (Α1), Άγγελος Πανδούλας (Α3) και Κωνσταντίνος Παπαθανασίου (Α4), παρουσίασε ομιλία και αφίσα με τίτλο «Pattern breaking», αποσπώντας το 2ο βραβείο του διαγωνισμού.

Εκτός από τη συμμετοχή σε ένα επιστημονικό συνέδριο και την εμπειρία παραμονής τους στο Campus του Πανεπιστημίου Tor Vergata, οι μαθητές/τριες περπάτησαν στους δρόμους της Ρώμης, θαύμασαν τα αξιοθέατα, όπως τη Βασιλική του Αγ. Πέτρου στο Βατικανό, το Κολοσσαίο, το Πάνθεον, την Fontana di Trevi, την Piazza di Spagna κ.ά., ξεναγήθηκαν στον λόφο Παλατίνο και συνομίλησαν με τον Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Κάτσινα στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, χόρεψαν στο καθιερωμένο dinner dance του συνεδρίου και δοκίμασαν πολλά πιάτα της ιταλικής κουζίνας.

Υπεύθυνος προετοιμασίας και συνοδός καθηγητής: Κωστής Ανδριόπουλος.